dissabte, 12 de febrer del 2011

Va de mares i fills!

“...Adaptarse uno al otro es la gran tarea. Aprender a succionar es la tarea del bebé. Aprender cómo sostener y estimular al bebé, y sentirse cómoda al amamantarlo es la tarea de la madre.”

"...Si ella se inclina para hablarle al oído, el bebé se vuelve hacia el sonido de seu voz buscando su rostro. Al encontrarlo, la carita del niño se ilumina, como diciendo: “¡Aquí estás!”.

L’altre dia vam fer la presentació de l’assignatura d’educació socioemocional i tenia en ment que seria una assignatura només relacionada amb nosaltres com a persones i el desenvolupament de la nostra capacitat per saber reconèixer i reaccionar davant diverses situacions dins la classe... però ens vam parlant de l’embaràs i de les sensacions i canvis que això provoca en la mare!!!

Dins la classe tenim quatre mares que van explicar les seves experiències i sensacions des dels canvis que els hi va generar com a persones i els canvis després del part...Vaig intentar prestar molta atenció perquè és un tema del que jo no tinc cap tipus de coneixement, però era incapaç de poder participar en la conversa perquè em faltaven coneixements i, sobretot, EXPERIÈNCIES!
Al final de la classe ens vam repartir un textos relacionats amb el tema i jo vaig optar per escollir un que no tingués res a veure amb el procés d’embaràs, i penso: per què? Llavors, recordo les cares de les meves companyes mentre contaven les seves històries i sé que per molts coneixements que tingui, amb els que podré entendre el procés, no li donaré ni la meitat de la importància que té aquest moment fins que jo no hi visqui.

Esper, quan jo estigui en la seva situació i ho pugui explicar, saber transmetre el que elles em van transmetre i poder recórrer a aquesta reflexió per canviar-la totalment donant-li al moment tot el valor que té!



1 comentari:

  1. Que en seràs de feliç quan després de donar a llum et donin aquesta petita personeta que has duit dins teu durant nou mesos. És màgic que tu hagis pogut tenir-lo, sentir-lo, cuidar-lo dins teu i com és possible que hi capigués?? Com ho he fet per tenir aquesta criatura dins meu? Màgia, molta, molta màgia...

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...