
Un d’ells era d’allò més vergonyós, no parlava; un altre no es relacionava amb ningú, s’aïllava, però era molt llesta; una altre tenia alguna deficiència, era molt simpàtic, però no controlava la seva força; també hi havia un nen que volia ser el “líder” i intentava controlar a la majoria dels seus companys, i, com a conseqüència, entre tots van intentar aïllar a un nen bastant sensible, que plorava per qualsevol cosa negativa dirigida a la seva persona; finalment, hi havia una nena de 4 anys, però que era molt més espavilada que molts nens de 6 anys.
Entre tots formaven un grup de persones alegres que volien divertir-se, en companyia d’altres nens, durant l’estiu.
Els objectius de l’escoleta eren els de treballar amb la música, el dibuix i el teatre relacionats amb l’aprenentatge d’altres cultures i/o països. Aquests eren els objectius inicials, però que vam haver de desviar per falta de recursos, ja que l’aula de la que disposàvem no estava, ni molt menys, adaptada per acollir nens; no teníem més que quatre taules i un mirall que ocupava una paret.
A més a més, tot i que els objectius estaven establerts no hi havia cap projecte elaborat ni tampoc directrius que ens ajudessin en la nostra tasca. Això va suposar que cada tarda hagués d’estar cercant coses per fer al dia següent, tenint en compte el gran ventall d’edats. Perquè mentre als de 4-6 anys els hi resultava difícil aprendre o entendre una activitat, als d’11 anys els hi era molt fàcil, fins i tot avorrit.
És per tot això que després de fer una hora i mitja de “feina” anàvem al parc des freginal a obrir la ment i a gaudir.

D’aquí vaig poder treure unes anècdotes molt positives i agradables. Quan arribàvem al parc ens sèiem als bans a berenar i un d’ells sempre portava fruita. Un dia un parell dels nens es van fixar amb l’os de la fruita que aquest menjava i, entre tots, van decidir plantar-lo; van quedar plens d’arena. Cada matí durant aquell mes van anar a la font a cercar aigua per regar l’arbre. Precisament va ser el fillet a qui feien el buit qui portava la fruita i a partir d’aquell dia no es van ficar més amb ell. (L’arbre no va créixer, però va ajudar a establir lligams entre els infants)
Un altre anècdota que em va agradar molt va sorgir a partir d’un pardalet.
La nena que no es relacionava amb ningú sempre es dedicava a cercar coses pel terra i un dia va trobar un ocellet perdut i estirat damunt l’arena.

Hi havia dies que es feien feixucs i que desitjava tornar a casa, però són aquest tipus de fets els que et recorden la gran capacitat i sensibilitat dels infants, que t’omple de satisfacció i t’ajuda a reflexionar quin tipus de mestra vols ser i quines són les habilitats que necessites desenvolupar i aprendre, raó per la qual estem estudiant, no?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada